Om

 

 

Det är många i Sverige som gillar gamla amerikanska bilar, men när automatväxellådan börjar krångla är det komplicerat att ge sig på att skruva och det finns heller inte gott om verkstäder som kan renovera eller reparera en sådan låda

Kent Hansson är en kunnig motorentusiast som hittat sin nisch med att ägna sig åt automatlådor i sin bilverkstad, där han även tar sig an andra bilreparationer.

Kent Hansson jobbade tidigare med asfaltläggning men tog sedan sitt intresse och kunnande om bilar på allvar, och startade Bil & Automatlådeservice i Vansbro för tjugo år sedan. År 2007 flyttade han verksamheten till Falun för att kunna utvidga sin kundkrets. Han ägnar sig helst åt gamla amerikanska bilar från femtio-, sextio- och sjuttiotalen och har automatlådor som specialområde, men renoverar naturligtvis även moderna automatlådor. Kent har under åren skaffat sig en gedigen kunskap om hur automatlådor fungerar och hur man reparerar och renoverar dem.

Manuella växellådor ger han sig inte på, men han tar även övriga reparationsjobb på bilar som till exempel motorrenoveringar, bromsar och hjullager, och det gäller även andra mer moderna bilar. När det gäller växellådsrenoveringar har han oftast ett fast pris, men debiterar annars per timma. Han jobbar också med båtmotorer via ett samarbete med en båtverkstad på orten. Kents verkstad är även återförsäljare för Hansen Racing som säljer biltillbehör.

Kunderna hos Bil & Automatlådeservice kommer från hela Dalarna, men också från en stor del av Mellansverige och till och med från Norge.

Det är inte gott om verkstäder som kan ta sig an en automatlåda och Kent Hansson tycker också att det bilintresse som många människor har, inte nödvändigtvis måste vara förknippat med att man alltid själv klarar av att laga dem när de går sönder.

– Jag har haft många jobb där jag gjort i stort sett allt på bilen. ”Lägg en önskelista på sätet”, brukar jag säga, ler Kent

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved